top of page
  • Forfatters billedede fries klub

At græde efter sex


"Hej klubben


Jeg ved ikke om det er blevet snakket om før, men de sidste par gange efter sex begynder jeg at græde, jeg har snakket med min daværende sexpartner om det, og også læst lidt om at det er normalt nok. Men oplever det bare ret tit, hvis ikke hver gang.


Er der nogen der kender noget til det?"


Trigger warning: seksuelle traumer/overgreb omtales (uden detaljer eller specifike oplevelser)


59 % af jer svarede ja


41 % af jer svarede nej


"Det kaldes post-coital blues og er helt normalt!"


"Jeg bliver så euforisk og forløst ved klimaks at jeg ikke kan holde tårene tilbage"


"Seksuelle traumer og følelsen af at have 'forladt' sin arnlige selv på en måde"


"Hvis man er ked af det uden helt at vide det. Kan kroppen på en måde blive forløst når man kommer meget i kontakt med den. Så reagere man tit ved at græde. Jeg har grædt hver eneste gang jeg har sex i 2 år. Jeg dealer også med angst og depression og kroniske smerter. Det er ikke farligt. Faktisk er det en god ting. Det betyder at kroppen lader sig selv slappe helt af. Og den kan bearbejde traumer på den måde."

"Tit hvis der er noget uforløst så er det som om det kommer ud gennem gråd under sex"


"Jeg tror det er fordi følelserne for min partner bliver for overvældende"


"Hvis jeg ikke har følt mig 'med' psykisk, ikke har haft løst"


"Fordi jeg gjorde det for hans skyld og ikke min egen"


"Jeg tror jeg reagerede på dem SM-leg vi legede. Men jeg var ikke ked af det"


"Havde indset at jeg ikke elskede ham og at vi skulle gå fra hinanden"


"Jeg oplever sommetider under samleje med min kæreste at jeg kan få trang til at græde eller begynde at græde hvis jeg enten har bevæget mig lidt på grænsen af hvad jeg har haft lyst til når vi har udforsket ting eller hvis samlejet har varet meget længe. (han er meget opmærksom på mine grænser og respekterer mig, så det er udelukkende hvis jeg ikke selv har kunne mærke det. Vi stopper altid med det samme jeg mærker det har været for meget) Andre tidspunkter kan være hvis jeg i en periode har gemt nogen af mine følelser lidt væk for mig selv. Så kan jeg godt begynde at græde efter eller under sex når jeg er i en situation hvor jeg alligevel “giver slip” på mig selv."


"Bliver overvældet af følelser og kan ikke være i mig selv"


"Crygasm! for mig sker det hvis jeg har hadft mange følelser den dag, gode som dårlige"


"Fordi jeg får en orgasme"


"Typisk hvis det har været rigtig godt - tror bare følelserne vælter rundt"


"Har nedsat følelse i underlivet efter kejsersnit - bliver ked af at det føles anderledes"


"Det sker ofte når jeg er presset/ stresset. Det er som om alle de gode hormoner giver en slags forløsning. Og så græder jeg."


"Følelser der har været holdt tilbage kommer frem og det er ikke til at styre"


"Orgasme virker som en forløsning, der sætter gang i undertrykkede følelser"


"Man føler sig ekstremt sårbar efter og så skal der ikke meget til at tårene trænger på"


"Forløsning når penetration lykkedes"


"Det er som om man under sex kommer i kontakt med gamle følelser der sidder fast i kroppen" "Jeg har prøvet at blive overvældet af alle de glade følelser efter sex, så jeg græd af lykke.. Jeg har også prøvet at græde, fordi jeg overskred mine egne grænser, uden at sige noget til min partner.. Generelt kan det jo være sindssygt sårbart at have sex, så det er klart, at følelserne kan flyde over i tårer.."


"Mangel på kommunikation og misforståelse og usikkerhed"


"Grundet tidligere overgreb"


"Fordi jeg var så forelsket i ham og det havde jeg ikke prøvet før"


"Sex er for mig der hvor jeg er allermest sårbar - ikke på en dårlig måde men følelserne vælter frem" "Har snakket med min terapeut om dette, og hun sagde det kan være pga. tidligere traumer, hvor mine grænser er blevet overskredet i forbindelse med sex. Jeg har som regel bare ventet til det var overstået, fordi det virkede nemmere i situationen, og har ikke sat grænser for den jeg havde sex med. Kan stadig græde nogle gange både efter sex med andre og med mig selv. Løsning fra min terapeut: find dine grænser og øv dig i at sætte dem. Tal om sex, både før, under og efter. Tal om, hvad du ikke kan lide og hvad du godt kan lide."

"Det er sjældent en dårlig ting men somme tider noget der skal tales ud om bagefter"


"Hvis jeg bliver overvældet af nærheden eller orgasmen" "Har kun prøvet én gang, hvor jeg blev overvældet af følelser - en blanding af at føle mig sårbar og elsket - det var lidt spøjst og min daværende kæreste synes det var meget mystisk."

"Primært traume, recalls/flashbacks, nogle gange bare en følelse af tomhed"


"Græd efter sex med fyr på anden date. Jeg kunne lide ham og var bange for at det ikke var gengældt" "Jeg har prøvet det én gang med en fast partner. Det var en toxic forhold og vi havde været uvenner, men var blevet venner igen. Så havde vi sex og lige pludselig begyndte jeg bare at mega tude. Jeg vidste ikke hvorfor. Men nu tror jeg det er fordi jeg ikke var klar til at have sex med ham, efter vores uvenskab, eller fordi jeg ofte pleasede ham med sex - og der sagde min krop og psyke måske fra?"


"Tror det er afstressende, hvis man har været under pres. Er også sket efter yoga."

"Jeg får desværre ofte angstanfald under sex pga mange overgreb både som barn og voksen. For mig er det helt normalt det kommer men aldrig en rar oplevelse for hverken min partner eller jeg."


"Tit efter one night stands, jeg føler mig lidt brugt selvom det har været 100p consensual"

"Det sker også ok ofte for mig, og har gjort det i de over 10 år, jeg har haft sex. Jeg tolker det selv sådan, at sex (og især orgasme) med en partner ligesom kan sætte mig i forbindelse med mine følelser, fordi det kræver sårbarhed og det kræver, at jeg (man?) giver slip og giver sig hen til impulser. Derfor kan følelser, der ikke har fået plads, trænge sig på bagefter. Så måske jeg egentlig går og er lidt presser og ked af det, men ikke har givet det plads, så kan sex nogle gange udløse de følelser."


"Jeg tror det er fordi jeg ikke for sagt fra over for noget jeg ikke har lyst til"


"Uløste traumer - for mig er det dejligt at få renset ud'"


"Fordi jeg ikke kender mine grænser og derfor overskred dem"


"De få gange jeg har fået g-spot orgasme"


"Den pludselige overgang fra trance til komplet sårbarhed - og måske endda lykke"

"Hej, jeg har været igennem lignende for ca et halvt år siden og det begyndte at ske sådan inden jeg fandt ud af/ blev virkelig deprimeret og fik mine første angst- og panikanfald. For mig handlede det meget om ikke at have helt adgang til mine følelser ud over gennem sex/orgasmer. Jeg har været i kropsterapi hos en sexolog for netop det og der var det virkelig rart at få bekræftet at det er helt normalt at græde efter sex, især hvis man ikke har det helt godt mentalt. Alligevel synes jeg at det lidt er en mood killer, når jeg vil ligge og nusse, men min kæreste i stedet skal ligge og trøste mig mens jeg græder. I kropsterapien lavede vi øvelser/ snakkede om hvordan jeg undervejs under sex med mig selv/ andre kunne stoppe op og mærke efter om jeg havde det ok og stadig havde lyst. Men det kan jo være der ligger nogle helt andre ting bag, vil anbefale at tale med en sexolog/ terapeut og finde ud af om det også skyldes andre ting."

0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page