top of page
  • Forfatters billedede fries klub

Afhængig af onani?


"Halløj. Jeg ville skrive til dig om et lille “problem” jeg har døjet med, og som jeg simpelthen ikke kan google mig frem til. Jeg tror måske jeg er blevet afhængig af onani. Jeg kan godt onanere 2 gange dagligt, og nogle gange er det så slemt at jeg får ondt i kønsdelene og mine bryster. Jeg er bange for om det er ved at blive lidt alvorligt. Jeg er ikke afhængig af at på den måde tilfredsstille mig selv, og være hyggelig omkring det. Det er orgasmen jeg stræber efter, og jeg ved simpelthen ikke hvorfor. Jeg ved godt det ikke er en brevkasse det her hahha, men jeg har bare brug for at vide om der er andre kvinder der har det sådan, eller om jeg burde søge hjælp? (Men hvor skulle man søge hjælp??)"

Er det noget I kan genkende?

35 % af jer svarede ja

65 % af jer svarede nej


"Jeg kan totalt nikke genkendende til det her!! Det er ikke selve det at onanere der er noget mega fedt og tilfredsstillende ved, men derimod lige op til orgasmen og selve orgasmen som jeg higer efter. Jeg er også blevet lidt afhængig af det og kan godt gøre det op til 5 gange på en dag, jeg tror ikke det er et problem at gøre det meget. Men det der forsager ømheden må næsten være gentagelsen flere gange i træk og ikke et par timers pause."


"Synes ikke det er bekymrende" "Det er normalt at det svinger i perioder" "Der findes en diagnose som vist nok hedder “sex, porno & dating afhæninghed”. Den er ikke anderkendt i dk endnu, så man skal selv betale for behandlingen. Men der er frivillige møder i stil med AA møder for alkohol afhængige. Min eks kæreste gik til behandling for det inde i Kbh." "Hold en pause; undgå scenarier hvor du har mulighed for det, efter en dag eller to kommer man ud af onani tågen igen" "Har også haft det i perioder - kunne slet ikke sove uden orgasmer men for mig gik det over" "I forhold til onaniafhængigheden, så har jeg også mange gange gennem livet haft kraftigt behov for seksuelt tilfredsstillelse. Hvis jeg er gået med en fræk tanke i noget tid, kan jeg som alle andre godt lige finde tid til mig selv og onanere. Men, når jeg er i svære perioder i mit liv, hvor jeg for eksempel er ultra stresset, føler at min "bagage" bliver tungere og tungere, har for meget tankemylder, eller decideret er ude i en depression, så craver min hjerne hyppigt onani. Det kan være flere gange på én dag i en hel periode, og det føles sjældent som om at det mætter mig, da orgasmerne kan føles konsekvente. Men, nydelsen ved sex og onanering er jo kroppens naturlige måde, at belønne hjernen med "lykke". Altså den naturlige lykkepille, da hjernen blandt andet frigiver serotonin og dopamin under sex. Nogle studier viser endda at man gør hjernen "frisk" ved at dyrke sex hyppigt. Så derfor tænker jeg om hendes onaniafhængighed kan hænge sammen med de "low" perioder, som jeg nogle gange har?" "Det er på grund af dopamin og serotonin frigivelse" - medlemmet sendte denne artikel 'heres what happens to your brain when you orgasm'. "Det kommer og går i perioder. Det er ret normalt tror jeg" "Jeg har det ligeledes sådan når jeg er i stressede perioder af mit liv hvor jeg eventuelt har for mange tanker på en gang eller ved at træde ind i en depression. Så craver min hjerne" "Jeg oplever nogengange at jeg i hverdagssituationer, som indkøb eller skole, kan blive så liderlig at jeg nærmest får kramper i underlivet. Det er såmænd ikke fordi jeg stræber efter orgasme som der bliver skrevet her, men mere bare seksuel energi. For mig hjælper det nogengange at gå ind i liderligheden og fantasere osv. andre gange går jeg og er møg liderlig i flere dage og kan ikke finde ro." "Har det sådan i perioder" "Sådan havde jeg det også engang da jeg var meget ung men med tiden gik det over" "Det kommer i bølger for mig. Har taget en kold tyrker. Efter en uges tid går det over og den næste orgasme er meget federe" "Jeg onanerer flerer gange om dagen i perioder"


"Kender fra mine første år hvor jeg begyndte at onanere. Derfor lyder det for mig som om hun lige er startet med onanere. Det er nogle gange svært at få orgasme hvis man kun jagter orgasmen og ikke bruger tid på at nyde turen derhen. Måske er det også derfor hun bliver øm, fordi der bliver gået for hårdt til den. Nogle gange skal der ikke så meget til, hvis orgasmen ikke er mål i sig selv. Hellere brug tid på at finde ud af hvad man synes er dejligt -selv med sexlegetøj." "Synes godt jeg kan have det sådan i perioder. Tænker ikke man skal bekymre sig om det" "Sådan er det i perioder for nogen"


"Fries before guys snakier om det her i en af deres episoder om onani!!" Det skulle vist være dette afsnit 'Doktor love part 3- orgamser' "Det er sådan i perioder, men så går jeg en tur eller gør noget andet, bager, strik, danser, for at rykke det så det ikke handler om instant pleasure, men kropsbevidsthed."


"Tænker personen måske skal overveje hvorfor det er et problem. At onanere to gange dagligt behøves ikke være skidt. Er det måske skammen omkring at kvinder ikke skal være for seksuelle der spiller ind? Selvfølgelig skal man ikke føle sig styret af et behov for onani, og slet ikke så meget man bliver ved selvom det gør ondt, det lyder usundt. Man kan gå til terapeut omkring det (evt sexolog?). Tror selv jeg ville prøve at holde mig helt fra det i en uge til to, for at se om det ligger en dæmper på lysten. "Kan godt have det sådan omkring ægløsningen men ikke resten af cyklussen. Det med orgasmen: ja" "Har prøvet det som teenager! Lige da jeg opdagede orgasme"


"Jeg har også haft det sådan - og har det egentligt stadig lidt sådan. Det hjalp mig at stoppe op og prøve at slippe tanken, inden akten. Beskæftig dig med noget hyggeligt eller “tjek af fra to-do listen” (personlig pleje, opvask, rengør, handle, læse, danse osv.). Det gjorde også for mig, at jeg blev mere bevidst om, når jeg faktisk virkelig havde lyst, og at det ikke bare var noget jeg gjorde, for hurtigt at få det “fix”" "Har oplevet at det kommer og går. Accepterer at det er intens i perioder"

"I perioder, specielt da jeg var yngre. Andre perioder har man for travlt og "glemmer det" andre ting fylder. Jeg vil også se hvor længe det har stået på før jeg blev bekymret. Er det en måned? Et halvt år? Et helt år? Kommer vi meget over fx en måned ville jeg starte med at se på hvilke andre faktorer der er på spil. Er det en flugt? Fra hvad? En reaktion på et pres? Hvad startede det?"


0 kommentarer

Relaterede indlæg

Se alle
bottom of page