Om


Velkommen til de frie's klub som er en udvidelse af de behårede kvinders klub på instagram hvor vi vil snakke om mange andre stigmatiserede og tabubelagte emner. Dette vil være et frirum hvor vi kan dele alt det vi har lyst til at snakke om og skabe et univers vi havde brug for da vi var yngre.

Hvorfor har jeg lavet denne side?

Mandag d. 7. februar 2020 vågnede jeg op til en Instagram konto som jeg ikke længere kunne få lov til at logge ind på. Min konto var blevet deaktiveret. Hvorfor? Fordi jeg har overtrådt deres fællesskabsregler en gang eller to for meget og Instagram mente at det har jeg gjort på grund af nøgenhed eller seksuel aktivitet.

En række af overtrædelser.

Der har aldrig været seksuel aktivitet på mine opslag eller stories og der har heller aldrig været blottede kønsdele og (kvindelige) brystvorter har altid været censureret - se eksempel nedenunder. Og som bruger på Instagram appen har du ikke en chance for at finde ud af hvad der er okay og hvad der ikke er. Du får det kun at vide hvis det er for meget. Og nogle må gerne noget andre ikke må. Vi, os der gentagne gange får at vide at vi overtræder deres regler, render rundt i blinde, bange for om Instagram nu sletter vores konto permanent.


Jeg oprettede klubben fordi jeg godt kunne tænke mig at skabe et frirum for mennesker der føler at deres kropsbehåring bliver behandlet og opfattet som noget forkert. Jeg oprettede klubben for at fortælle dem der havde brug for det, at det at lade kropsbehåringen gro også er et valg de kan tage - og styrke dem i netop det valg. 

Det har så udviklet sig til at klubbens medlemmer kunne spørge til råds om andre ting, fra menstruations til prævention og vi har delt vores usikkerheder lige fra små bryster til strækmærker og brystvorter.

Vi har skabt et fuldstændigt fantastisk rum og fællesskab som jeg sætter stor pris på - og som jeg næsten dagligt får at vide at I, medlemmer, også sætter pris på.

Det frirum kan jeg ikke længere bruge så frit som jeg gerne ville på Instagram og derfor har jeg valgt at lave denne side.

Her kan jeg dele alt det Instagram mener er 'forkert'. Her vil der for eksempel komme kønsbehåring op. Der vil komme billeder af (censurerede) bryster og hvad der ellers er 'for meget af det gode' for Instagram. Billeder, med samtykke, uden censur.

Og så må vi se hvad denne side også kan udvikle sig til. Har du noget du gerne kunne tænke dig kommer på dagsordenen så tøv endelig ikke med at kontakte mig. Enten i en kommentar her på siden, gennem en dm på Instagram eller send en mail til: 

debehaarede@gmail.com

Jeg håber du kan bruge siden og har lyst til at følge med.